Anul 2012

Proiect cultural:

”Premiile Adrian Mercan” – ediția a II-a

În primul semestru al anului școlar 2012-2013, ABI Fundație, în calitate de beneficiar al unor fonduri nerambursabile obținute în cadrul unei sesiuni de finanțare pentru proiecte culturale lansată de către Administrația Fondului Cultural Național, a organizat ediția a II-a a acestui proiect, care s-a desfășurat în 36 de școli din București și s-a adresat elevilor din clasele III-VIII. Peste 2000 de elevi au fost receptivi și au dat curs provocării la lectură lansată de Organizator, participând cu peste 4500 de lucrări, motivați fiind și de premiul în valoare de 1575 lei ce a constat într-o bicicletă, oferit în fiecare unitate de învățământ înscrisă în proiect.

Parteneri:

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Scoala Gimnaziala “ Nicolae Titulescu” Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 7 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Uruguay” Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Geo Bogza” Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Petre Ispirescu” Bucuresti, Liceul Greco-Catolic “Timotei Cipariu” Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Ferdinand I” Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Grigorie Ghica Voievod” Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Iancului” Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 85 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 27 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Petre Ghelmez” Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 81 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 82 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 149 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 88 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 84 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 95 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Avram Iancu” Bucuresti, Colegiul Tehnic “Petru Rares” Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Ionel Teodoreane” Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 189 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 129 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 108 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Luceafarul” Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 135 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 280 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Ion I.C. Bratianu” Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Principesa Margareta” Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Grigore Tocilescu” Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 198 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 164 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 193 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 117 – Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Regele Mihai I” Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Ion Dumitriu” Bucuresti.

Proiecte editoriale:

ABI-Fundație, în calitate de beneficiar al unor fonduri nerambursabile obținute în cadrul unei sesiuni de finanțare pentru proiecte editoriale lansată de către Administrația Fondului Cultural Național, a publicat următoarele titluri:

– carte de poezie: Pod peste timp, de Adrian Mercan (ediție postumă) – prima ediție s-a epuizat în primele luni de la apariție, iar în prezent ABI Fundație promovează ediția a doua;

– carte de specialitate: Actorul, un om pe potriva închipuirii – Reperele unei evoluții, de Paul Chiribuță (lector universitar UNATC București, actor și regizor);

– carte de povești: Povești pentru cei mici și mari, text și ilustrații de Valentina Dincă (carte de debut) – cu un impact pozitiv asupra cumpărătorilor de la târgurile de carte Kilipirim și Gaudeamus, care au fost impresionați de desenele ce se regăsesc în carte;

ABI-Fundație, în calitate de beneficiar al unor fonduri nerambursabile obținute în cadrul unei sesiuni de finanțare pentru proiecte editoriale lansată de către Administrația Fondului Cultural Național, a realizat și distribuit DVD-ul cu eseul cinematografic Visători la steaua singurătății – in care binecunoscutul actor Eusebiu Ștefănescu pune în oglindă viziunile marilor poeți Mihai Eminescu și Nichita Stănescu cu privire la diverse teme: trecerea timpului, divinitate, iubire etc., iar fiul acestuia, dl Ionuț Bogdan Ștefănescu, prim-flautist la Filarmonica “George Enescu” din București, interpretează la flaut compoziții proprii. Spectacolul a fost realizat în incinta Muzeului Național al Literaturii Române.

Eveniment:

ABI-Fundatie a sustinut demersul Agentiei Nationale Antidrog care, in parteneriat cu Teatrul de Comedie, au pus in scena un spectacol educativ cu privire la combaterea consumului de stupefiante, la care au participat elevi din liceele din Bucuresti, punand la dispozitia organizatorilor dulciuri ce au fost oferite adolescentilor.
La eveniment au participat diverse personalitati ale scenei romanesti, voluntari in cadrul actiunilor organizate de Agentia Nationala Antidrog.

Actiuni de educatie rutiera:

  • ABI-Fundatie a sprijinit actiunea de educatie rutiera a Politiei Rutiere la 1 dec 2012  – „de 1 dec ciocolata tricolora fluidezeaza traficul” – in parteneriat cu Kandia Dulce. Pe data de 1 Decembrie, Politia Romana a impartit aceste produse la 500 de participanti la trafic in ale caror vehicole se aflau copii. Politistii au dat sfaturi utile conducatorilor auto respectivi, in timp ce distributia produselor s-a facut efectiv de catre copiii cadrelor de Politie, care au participat la aceasta actiune si care au primit ciocolata, la randul lor de la reprezentantii ABI-Fundatie.

Parteneri: Brigada Politiei Rutiere Bucuresti si Kandia Dulce SA

  • ABI-Fundatie a sprijinit actiunea de educatie rutiera a politiei rutiere din 6 dec 2012 – „de Mos Nicolae alegeti – ciocolata sau amenda?” – in parteneriat cu Kandia Dulce. Politia Rutiera a impartit produse la 500 de participanti la trafic in ale caror vehicule se afla copii si  a verificat daca acestia poarta centura de siguranta. Cei care au purtat centura de siguranta au primit felicitari si ciocolata de la politistii Brigazii de Politie Rutiere, iar ceilalti au fost sfatuiti sa poarte centura de siguranta si au primit la randul lor ciocolata.  Distributia produselor s-a facut de catre copiii cadrelor de Politie, care au participat la aceasta actiune si care au primit ciocolata, la randul lor  de la reprezentantii ABI-Fundatie. ABI Fundatie a participat si a vegheat buna desfasurare a evenimentelor.

Parteneri: Brigada Politiei Rutiere Bucuresti si Kandia Dulce SA

  • ABI-Fundatie a sprijinit realizarea unui calendar pentru Brigada Politiei Rutiere Bucuresti – 400 de exemplare care su fost distribuite in cadrul Ministerului de Interne.

Actiuni umanitare:

– colectă și donație peste 90 perechi încălțăminte și 150 jucarii  pentru  Centrul Social pentru Copii “Sfânta Macrina”

– donație pachete cu alimente și fructe de Paște pentru Centrul Social pentru Copii “Sfânta Macrina”

  • Premiile Adrian Mercan - ed II