Compania Ursului Brun

Compania Ursului Brun este o asociație de reconstituire istorică ce își propune să studieze, să experimenteze și să prezinte publicului tehnici de luptă istorice europene, aspecte ale vieții militare și civile din perioada medievală, în special din secolele XIII-XV. Grupul a fost înființat în București în anul 2014 și a participat la diferite evenimente organizate de instituții culturale, cum ar fi Muzeul Național de Istorie al României sau Muzeul Militar Național „Ferdinand I”. În ceea ce privește activitățile de promovare a reconstituirii istorice în România, asociația a încheiat un parteneriat cu Facultatea de Istorie, Universitatea din București, susținând mai multe prezentări în cadrul acesteia.

Compania Ursului Brun participa sub patronajul ABI Fundatie la festivaluri si evenimente culturale.

La baza tuturor activităților întreprinse de Compania Ursului Brun ce au drept scop reconstituirea istorică stă arheologia experimentală. Practic, pornind de la caracteristicile unui obiect, informațiile din diferite documente sau cercetările istorico-arheologice, se încearcă reconstituirea acestuia, explicarea funcționalității și locul ocupat în viața militară sau civilă a Evului Mediu. Astfel, sunt create obiecte ce țin de recuzita specifică unui civil/ostaș (haine, arme, podoabe) sau a unei tabere militare din perioada medievală (corturile, amplasamente defensive, obiectele de uz comun). În acest fel, pot fi formulate câteva concluzii legate de modul în care se desfășura viața civilă sau militară în anumite perioade ale Evului Mediu. Prin diferitele activități întreprinse,

Compania Ursului Brun își propune să promoveze conceptul de Living History, care presupune acțiuni educative de prezentare a mai multor aspecte ale vieții civile și militare din diferite perioade istorice, menite să ajute publicul să înțeleagă, într-o anumită măsură, modul în care decurgea viața de zi cu zi.

Evenimente la care Compania Ursului Brun a participat in anul 2016.

Evenimente la care Compania Ursului Brun a participat in anul 2017.

Evenimente la care Compania Ursului Brun a participat in anul 2018.

Evenimente la care Compania Ursului Brun a participat in anul 2019.